Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : Michael Liu

Τηλεφωνικό νούμερο : +86-13631598551

Free call

Το φως των οδηγήσεων βλάπτει τα μάτια;

November 18, 2020

Το φως των οδηγήσεων βλάπτει τα μάτια;

 

Ο λαμπτήρας των οδηγήσεων είναι ένας νέος τύπος της πηγής φωτός μετά από τον πυρακτωμένο λαμπτήρα, το φθορισμού λαμπτήρα και το λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας. Έχει την υψηλή φωτεινή αποδοτικότητα, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την εκπέμπουσα φως αρχή και τα φασματικά χαρακτηριστικά του, και είναι αναπόφευκτο ότι δεν θα βλάψει το φως που εκπέμπεται από το. μάτι. Spectrally, το φως που εκπέμπεται από LEDs είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των παραδοσιακών πυρακτωμένων λαμπτήρων και των φθορισμού λαμπτήρων. Το αποκαλούμενο «φάσμα» σημαίνει ότι το φως που εκπέμπεται από ένα αντικείμενο έχει ένα «ουράνιο τόξο».

 

Τρία χρώμα LEDs

Το φως των παραδοσιακών πυρακτωμένων λαμπτήρων και των φθορισμού λαμπτήρων έχει τα ίδια επτά χρώματα του «κόκκινου πορτοκαλιού, κίτρινος, πράσινος, μπλε, και την πορφύρα» με το φως του ήλιου.

 

Εντούτοις, οι γενικές οδηγήσεις εκπέμπουν μόνο τρία χρώματα «RGB», όπου το Ρ είναι κόκκινο, το οποίο σημαίνει το κόκκινο φως Το Γ σημαίνει πράσινο, ο οποίος είναι πράσινο φως και το Β σημαίνει το μπλε, το οποίο είναι μπλε φως.

 

Αυτά τα τρία χρώμα LEDs, τα σημαντικότερα και τα πιό βασικότα των «μπλε οδηγήσεων» μεταξύ 400nm και 500nm.

Η ιδιαιτερότητα του μπλε φωτός

Σχήμα 1 γενικό διάγραμμα φραγμών του συστήματος

Πού είναι blu-ακτίνα;

Εξετάστε την εικόνα «ουράνιων τόξων» ανωτέρω. Από τα αριστερά προς τα δεξιά, η διαταγή είναι υπεριώδες φως, ορατό φως και υπέρυθρο φως. Η σειρά μήκους κύματος του ορατού φωτός είναι μεταξύ 400 NM και 700 NM, και η σειρά μήκους κύματος από 400 NM σε 500 NM είναι μπλε, έτσι αυτή η ζώνη καλείται μπλε φως.

Η βασική μονάδα του φωτός καλείται φωτόνιο. Το μήκος κύματος ενός φωτονίου είναι αντιστρόφως ανάλογο προς τη συχνότητα. Το μήκος κύματος του μπλε φωτός είναι σύντομο, έτσι η συχνότητα είναι υψηλή. Σύμφωνα με τον τύπο υπολογισμού Einstein και Planck της ελαφριάς κβαντικής ενέργειας, μπορούμε να ξέρουμε ότι η ενέργεια των φωτονίων είναι ίση με το προϊόν της σταθεράς Planck και της συχνότητας των φωτονίων, έτσι η ενέργεια φωτονίων του μπλε φωτός είναι υψηλότερη από αυτή του κοκκίνου και του πράσινου φωτός. Έτσι ώστε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπλε φως για «να διεγείρουμε» άλλα χρώματα του φωτός, όπως το κίτρινο φως μπορεί «να διεγερθεί» από το μπλε φως.

 

Η τεχνολογία των μπλε οδηγήσεων κέρδισε μιά φορά το βραβείο Νόμπελ στη φυσική

Η τεχνολογία των μπλε οδηγήσεων αναπτύχθηκε το 1998, και η τεχνολογία κέρδισε το βραβείο Νόμπελ του 2014 στη φυσική. Φαίνεται ότι οι ψηλές μπλε οδηγήσεις γίνονται με την τοποθέτηση σε κάψα ενός τσιπ και yttrium GaN γρανάτη αργιλίου (YAG). Το τσιπ GaN εκπέμπει το μπλε φως με ένα μήκος κύματος λ ίσο με 465 NM και ένα εύρος ζώνης μήκους κύματος περίπου 30 NM.

 

Πώς οι άσπρες οδηγήσεις εκπέμπουν το άσπρο φως;

Έτσι, πώς οι άσπρες οδηγήσεις του άσπρου φωτός οικιακών προϊόντων; Όπως αναφέρεται ήδη ανωτέρω, η ενέργεια του μπλε φωτονίου είναι υψηλή, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διεγείρει το φθορισμό. Γενικά, το μπλε φως που παράγεται από τις μπλε οδηγήσεις χρησιμοποιείται για να παραγάγει το κίτρινο φως στο φωσφόρο (παρόμοιο με την αρχή του φθορισμού λαμπτήρα, το φως του φθορισμού λαμπτήρα εκπέμπεται από το υπεριώδες φως στο φωσφόρο εσωτερικός τοίχος του φθορισμού σωλήνα). Αφότου διεγείρεται το κίτρινο φως από το μπλε φως, πυροβολούνται μαζί από τις οδηγήσεις. Θα αισθανθούμε σαν έχουμε δει το άσπρο φως. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ακριβώς ένας συνδυασμός μπλε και κίτρινων χρωμάτων.

 

Κάνετε μια αναλογία. Η blu-ακτίνα είναι η «μητέρα» και Huang Guang είναι ο «γιος». Οι ομάδες τους μητέρων και γιων διαμορφώνουν την ενιαία οικογένεια του «άσπρου φωτός».

 

Λόγω αυτής της αρχής, πολλοί κατασκευαστές προκειμένου να βελτιωθεί η φωτεινότητα άσπρου LEDs, αυξάνουν άμεσα την ένταση του μπλε φωτός, έτσι το κίτρινο φως θα αυξηθεί αναλόγως, και η φωτεινότητα του προκύπτοντος άσπρου φωτός θα αυξηθεί, αλλά αυτό θα μας αναγκάσει για να εξηγήσει το «μπλε υπερβολικό» πρόβλημα.

 

Πραγματική μέτρηση του φάσματος των φω'των των οδηγήσεων

Ο αριθμός παρουσιάζει κατωτέρω μετρημένο φάσμα των διαφορετικών τύπων άσπρων LEDs. Μπορούμε να δούμε ότι το «μπλε φως» μεταξύ 400nm και 500nm έχει μια ισχυρή αιχμή.

Σχήμα 1 γενικό διάγραμμα φραγμών του συστήματος

Αυτό παρουσιάζει οδηγήσεων που φαίνεται άσπρο, αλλά στην πραγματικότητα το φάσμα του περιέχει ένα ισχυρό μπλε συστατικό.

 

Η επίδραση του μπλε φωτός στον αμφιβληστροειδή

Έτσι, δεδομένου ότι η blu-ακτίνα είναι η «μητέρα» άσπρου LEDs, ποιο είναι το συναίσθημα των ματιών στο μπλε φως;

Ο ιστός που χρησιμοποιείται για να λάβει το φως στο ανθρώπινο μάτι καλείται αμφιβληστροειδή. Εάν η φωτεινότητα της μπλε ελαφριάς ζώνης 400-500 NM στην πηγή φωτός είναι πάρα πολύ υψηλή, το μάτι μπορεί να προκαλέσει τη φωτοχημική ζημία στον αμφιβληστροειδή μετά από τη μακροπρόθεσμη άμεση άποψη της πηγής φωτός. Η ζημία διαιρείται κυρίως σε δύο κατηγορίες: ζημία που προκαλούνται από την άμεση αντίδραση του μπλε φωτός με την οπτική χρωστική ουσία στα οπτικά κύτταρα φωτοδεκτών, και ζημία που προκαλείται από την αντίδραση του μπλε φωτός με το lipofuscin στα αμφιβληστροειδικά epithelial κύτταρα χρωστικών ουσιών. Αυτές οι φωτοχημικές αντιδράσεις παράγουν τους κυτταροτοξικούς ελεύθερους ριζοσπάστες μεγάλων ποσών που αναστατώνουν την κανονικές αύξηση και τη λειτουργία των αμφιβληστροειδικών κυττάρων.

 

Μπορούμε επίσης να εξετάσουμε τη βλαπτικότητα του μπλε φωτός από μια άλλη γωνία. Γιατί δεν μπορούν τα μάτια των ανθρώπων να δεχτούν το «υπερβολικό μπλε φως» από μπλε LEDs; Επειδή οι άνθρωποι εξελίχθηκαν στο ηλιακό σύστημα, σύμφωνα με το νόμο μετατοπίσεων Wien blackbody της ακτινοβολίας, μπορούμε να υπολογίσουμε το κεντρικό μήκος κύματος του φωτός του ήλιου περίπου σε 550 NM μέσω της θερμοκρασίας της επιφάνειας του ήλιου, ενώ το μήκος κύματος κέντρων των μπλε καθοδηγήσεων είναι 465 NM, το οποίο παρεκκλίνει από τον ήλιο. Το κεντρικό μήκος κύματος του φωτός, έτσι από μια εξελικτική προοπτική, τα ανθρώπινα μάτια μας δεν μπορεί να δεχτεί το «υπερβολικό» μπλε φως.

 

Μπλε ελαφριά υπερβολικά πρότυπα ανίχνευσης οδηγήσεων στη ζωή

Κατά γενική ομολογία, τα προϊόντα που έχουν απαριθμηθεί στην εθνική ποιοτική επιθεώρηση από τους κανονικούς κατασκευαστές δεν θα έχουν κρύψει τους κινδύνους του υπερβολικού μπλε φωτός. Εντούτοις, μερικοί κατασκευαστές των λαμπτήρων των οδηγήσεων δεν δίνουν προσοχή στον έλεγχο της έντασης του μπλε φωτός. Το μπλε φως στους λαμπτήρες των οδηγήσεων που παράγουν είναι [υπερβολικός» και ζημίες η μπλε ακτινοβολία των ματιών.

 

Στη ζωή, υπάρχουν πολλές πηγές φωτός που μπορούν να εκπέμψουν μπλε ελαφρύ Yuba, επίπεδες οθόνες, φω'τα νέου των οδηγήσεων, φθορισμού φω'τα, υγρές επιδείξεις κρυστάλλου, ipads, κινητά τηλέφωνα μεγάλος-οθόνης, τα κ.λπ. όλα έχουν τις πηγές φωτός υποβάθρου, οι οποίες περιέχουν το μπλε φως μικροκύματος. Εάν το μπλε φως είναι «υπερβολικό», έχει επιπτώσεις στον αμφιβληστροειδή, έτσι πρέπει να αποφύγετε άμεσα την πηγή φωτός με τα μάτια σας, και να δώσετε προσοχή στο χρόνο χρήσης, και να κλείσετε τα μάτια σας κάθε 20-30 λεπτά για λίγο.

Εάν ανησυχείτε για το πρόβλημα της «μπλε ελαφριάς υπερβολής» στα φω'τα των οδηγήσεων ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές που αγοράζονται, μπορείτε να ακολουθήσετε τα «εθνικά πρότυπα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας GB/T 20145-2006/ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ S 009/Ε: 2002 (Photobiosafety των λαμπτήρων και των συστημάτων λαμπτήρων)) για να καθορίσουν εάν το μπλε φως του φωτός των οδηγήσεων είναι υπερβολικό - τα πρότυπα δίνουν το ανώτερο όριο της φωτεινής ροής του μπλε φωτός σε μια συγκεκριμένη χωρική γωνία. (Το περιεχόμενο των συγκεκριμένων προτύπων δεν παρατίθεται εδώ λεπτομερώς, και οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μπορούν να το ελέγξουν έξω από μόνοι τους.)

 

Εντούτοις, για τους λαμπτήρες των οδηγήσεων που πωλούνται στην αγορά, πώς να κρίνει των οδηγήσεων η μπλε υπερβολή είναι ένα περίπλοκο πρόβλημα. Παραδείγματος χάριν, το φως των οδηγήσεων κατωτέρω, από τη δημοσιευμένες «τάση και τη συχνότητά του» είναι ανίκανο να υπολογίσει εάν το μπλε φως είναι υπερβολικό, επειδή η τάση και η συχνότητα είναι ηλεκτρικοί δείκτες, και το μπλε φως είναι ένας οπτικός δείκτης. Και η απαιτημένη «ελαφριά ροή της» είναι ένας οπτικός δείκτης, αλλά είναι μόνο η συνολική φωτεινή ροή του άσπρου φωτός, όχι η φωτεινή ροή του μπλε φωτός, έτσι είναι δύσκολο για το μέσο καταναλωτή να κρίνει εάν αυτό το φως είναι υπερβολικά μπλε.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας

info@sschgroup.com
michael810815
llmm928@yahoo.com.cn